Ännu en sån där vecka

Som någon slags Kronblom ligger jag även denna söndagkväll på soffan och är ganska sliten. Skillnaden den här veckan är att jag tränat mindre (sett både till timmar och intensitet) och kanske är det därför jag också kunde plocka ut mycket mer idag på Norrbärke skimaraton än vad jag kunde förra söndagen på Grotfallsrundan. Om dagens lopp går att läsa i ett separat inlägg. Men jävlar vad trött man kan bli av att åka skidor!

Utöver det så har jag åkt skidor två gånger till den här veckan. Först på milbanan ovanför Knutsbo (som egentligen är 8,88km). Eller Marnässkogen som det också heter. Helt ny upplevelse för mig! Det är ett av mina absoluta favoritställen att springa på sommartid men att längdskidåkning i skogen kunde vara så roligt visste jag inte. Och det trots att jag hade minsta storleken trugor och egentligen skulle haft jättestora, samt att det var sönderkört av skotrar på många ställen. Hur kul och fint som helst! En riktigt sagolik upplevelse.

 

Det andra passet var bra det också men inte lika fin inramning som det första. Tävlingsledningen för Norrbärke skimaraton gick på måndagen ut med avslöjandet att det endast skulle bli fyra varv på loppet och därför behövde vi reka banan. Förra året var det 12 varv och i år var det från början planerat att bli 8 i och med den nya femman. Den ännu nyare bansträckningen visade sig innehålla väldigt mycket stakpartier men även en riktigt härlig backe som kunde bli fin om man hade fäste under skidorna.

Jag vet inte hur vädret sett ut i övriga delar av landet men mycket av den fina snön som vi blivit bortskämda med i Ludvika de senaste veckorna försvann när en värmebölja kom över oss. Snorhala vägar så man får lämna cykeln och istället ta spikskorna till jobbet. Inte helt säkert att träna utomhus i alla fall. Därför körde jag lite på stakmaskin istället för att riskera att ramla och slå mig på skidorna. Till slut beslutades det i alla fall att Norrbärkeskimaraton ändå kördes åtta varv istället för fyra. Alltför mycket snö töade bort från den nyaste delen på banan.

Simningen rullar på men än så länge är den svår att prioritera. Var för trött i kroppen dagen efter skidloppet för att kunna vara med masters på måndagskvällen och dito känsla på tisdag morgon. Körde 2×1000m på onsdagen där den ena tusingen låg bekvämt under tröskel och den andra ganska precis över tröskel. Gick därifrån med en nöjd känsla. På torsdagen blev det en riktigt bra uppslutning så vi bestämde oss för att alla skulle köra samma pass så att det skulle flyta på någorlunda. Lite trångt men det är bara positivt. Snart kanske badpersonalen inser att det finns ett permanent behov av en snabbsimbana. Vi delade upp oss på två banor med självseedning och sen var det bara att köra. Det flöt på bra och det är riktigt kul när det är fler som är med och genomlider passet. Huvudserien var två varv om 4×25m + 4×50m+ 4×75m + 4×100m.

20180125_200520

Anders Olausson (den brunbrände farbrorn på bilden) gjorde comeback i gruppsimsammanhang efter ~30års frånfälle. H50 stundar nästa år. Kan den forna triatleten, cyklisten och sedermera marathonlöparen ha någonting i kikaren? Oavsett så var det kul att han hakade på. Den blekaste i vår grupp ställde sig på eget initiativ bakom kameran.

Simmade ett par kilometer igår på förmiddagen och det kändes skräp. Känslan härledde jag till cirkelstyrkepasset under fredagen (friskvårdstimme på jobbet) där det lektes med kettlebells. Eftersom jag inte tänker särskilt mycket längre än vad näsan räcker så tog jag i så mycket jag kunde.

Tre pass löpning och det blev en en väldigt blandad kompott. Första passet lugnt och skönt i pulszon 2 och ett annat pass på exakt samma slinga men istället i spöregn och blixthalka efter att tövädret of hell hade dragit igång. Kände mig som tuggat papper när jag kom hem så tredje passet, alltså fredagens afterwork-pass, förlade jag till löpbandet. 8×1000m med en minuts ståvila. Vågade inte brassa på riktigt men det var ändå ganska tufft. Bästa löppasset sen slutet på november tror jag.

20180122_190208

Jocke och jag på vårt lugna ”genomblödarpass” som fick starta träningsvecka 4

 

—————————————————————————————————————————————–
Summa summarum, lite mer än tio timmar aktivitet. Hade planerat för nio, men sånt kan hända även den bäste. Utöver det jag nämt så har jag lortat nån kilometer på crosstrainer och kört ett kortare pass på spinningcykel, men det var mest för att jag inte orkade stå vid stakmaskinen särskilt länge.

Avslutar veckan med mat och en folköl framför Bingolotto. En fin avrundning. Tyvärr utan vinst även den här gången.20180128_180115

Vecka 5 stundar. Jag har inget särskilt planerat förutom simtest på torsdag sen läger i Borås från fredag till lördag. Men jag hittar säkert på nåt innan dess!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s