January done and dusted

Ett långpass i dödsrummet. Så började jag min vecka. Jag menar alltså spinningsalen. Efter ett tag kom det folk och gjorde mig sällskap för då ledde Emma ett spinningpass med backig karaktär. Kul! Så länge det varade i alla fall.

Om man bortser från det passet så satt jag bara och trampade. En halvtimme innan och en timme efter. I öronen en dokumentärpodd om atombomben, hyggligt upplyftande och motiverande. Men benen fick genomblödning och det behövde dem efter Norrbärke skimarathon dagen innan.

banan

En poddokumentär, en banan, en energigel och tre liter vätska avverkades.

På tisdagen var benen bra igen. Så då blev det full fart på cykelklubbens spinningpass. Urkul! Drog av 5km på löpande direkt efter. Jag är inte triatlet men man kan ju försöka leka triatlet ibland.

Två simpass fick jag till innan helgens läger. Ett fantasilöst distanspass i form av 5×500m och det andra passet var vårt månatliga test på 10×100m där vi räknar totaltiden inklusive 10s vila mellan intervallerna. På det passet fick vi också sällskap av riktiga simmare. Förbättrade mig med ungefär 20s på testet jämfört med 4 januari då vi gjorde testet förra gången.

10x100

Nöjt gäng efter månadens formtest i baljan

På onsdagen var jag och hälsade på ute vid Gösta Samuelsson Bil och kollade läget litegrann. Kände att jag smälte in där litegrann.

 

bil

Ja, vad har vi här då?

Efter det mötte jag upp Emma för löpbandsintervaller. Hon skulle springa nån slags stege och jag kopierade den stockholmsbaserade triathlonklubben Terrible tuesdays (@terrible_tuesdays_triathlon) upplägg från dagen innan som löd 4×1000m + 6×400m. Klarade passet utan större svårigheter men det var lite nervöst att hoppa på bandet vid början av varje fyrahundring. Det är lätt hänt att man blir ett med tapeten bakom löpbandet.

emma

Hade sällskap av Emma som körde hårt och disciplinerat

Sen följde ju lägret med Umara Sports Club som jag skriver om i ett annat inlägg (som kommer imorgon). Där blev det mycket simning och en del löpning och det var väldigt roligt. Nu när det varit månadsskifte i veckan så räknar jag ut att januari landade på 54:31h träningstid vilket är den mest träningsfyllda månaden jag gjort. Inte sett till intensitet, men överlag. Och jag har känt mig pigg nästan hela tiden också. Summeringen av veckan blev i alla fall precis under 13 timmar om vi ska prata tid. Och då gjorde jag följande:

 

 

  • Fyra timmar i spinningsalen. Ett längre pass och ett intensivt tröskelpass.
  • Nästan 12,5km simning fördelat på sex pass. Skitbra! Alla passen var väldigt olika varandra men ett av dem var i alla fall väldigt teknikinriktat.
  • Löpningen var också bra. 46km är helt klart ett steg i rätt riktning. 18km av dessa var på löpband Ludvika och resterande i Borås på läger.

Som ni ser, inte en meter på skidorna. Bättring måste till kommande vecka!
Inte heller något dedikerat styrkepass, däremot en miljárrrrrrd tåhävningar. Men det räknas inte riktigt. Jag har fått lite tillsägningar av Simon av vikten om styrketräningen så jag får ta tag i det där. Snart. Tydligen skulle jag greja maran sub2:35 om jag gjorde lite marklyft ibland… jojo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s