Ett inställt gig är också ett gig

Måndag kväll. Känslan i benen? Smörkola från början, vilket i och för sig inte var så oväntat med tanke på det långa löppasset dagen innan. Gick knappt att dra upp pulsen heller. När jag ändå försökte så blev så yr att jag höll på att ramla av cykeln. Så jag klev av istället. Och det var den träningsveckan.

Det här med fingertoppskänsla verkar vara nånting som jag inte är superduktig på men jag tyckte där och då att det var lagom med lite trampande på spinningcykeln, dagen efter 34km löpning. Men det var tydligen lite mer än lagom.

Jag var lite orolig där efteråt på kvällen, för detta var en varningssignal som jag inte fått förut. Jag kraschsomnade tidigt både måndag och tisdag, helt orkeslös. Sov dubbelt så länge mot vad jag brukar men blev inte piggare. På onsdagen så kom mina första förkylningssymtom och det var skönt. Det var bara den sortens skit i kroppen™.

Resten av veckan har den där förkylningen legat och puttrat. Har ägnat mig mycket åt VVV-metoden som jag nämnde i föregående inlägg. Men den här gången tog jag även i med hårdhandskarna (se bild nedan)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingefäradekokt med citron och honung

Igår tog jag beslutet att inte åka Öppet spår. Jag skulle egentligen åkt imorgon, men det blir inte av. Så pass okorkad är jag i alla fall. Ser man till kylan idag och vad prognosen säger om morgondagen skulle jag förmodligen dra på mig någon eller flera av följande sviter: lunginflammation, hjärtmuskelinflammation eller åtminstone förfrysningsskador. Eller klara mig undan med ett DNF*. Med de oddsen så drar jag mig tillbaka. Det kommer nya chanser till 90km skidåkning, nämligen redan på fredag!

 

Det är så att jag och den ena stamcellen (pappa) är anmälda till Nattvasan, så genom detta DNS** på Öppet spår så ökar mina chanser avsevärt till att kunna åka då istället. Hoppas bara temperaturen går upp lite.

(*DNF = Did Not Finish, gick inte i mål
**DNS = Did Not Start, kom inte till start)

Jag har nu i skrivande stund (söndag kväll) inte rört mig alls den här veckan, ja bortsett från måndagens knappa timme spinning då. Däremot har jag övningskört väldigt mycket och även kommit igång ordentligt med teoripluggandet efter att jag i onsdags skaffat böcker. Jag köpte också såna här tester på nätet som liknar de riktiga teoriproven och jag har faktiskt fått godkänt på tre av dem. Man ska ha lite tur också!

speglar

Viktigt att ställa in speglarna så man ser bra

 

OS är nu över också. Kommer kännas lite tomt, men jag får försöka hitta någonting annat att ha i öronen än radiosportens sändningar. Det är svårt att verkligen ta in hur jäkla bra det gått för Sverige i de här spelen. Fy tusan vilka prestationer! Känns nästan som att man som publik börjar bli lite väl bortskämd. Faktum är ju att Sverige gjort sitt bästa vinter-OS  någonsin, sett till antalet medaljer.

lunchrast

En helt vanlig lunchrast i OS-tider, annars var det radio som gällde

 

Jag går in i den här nya veckan utan planer alls. Känner jag mig inte tillräckligt kry för att träna så gör jag inte det, trots att benen kliar. Fokus nu på att kunna åka skidor på fredag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s