Det våras för vintern

Jag har märkt en viss otålighet hos folk den här veckan. Lite som att ”Okej, nu har vi Vasaloppet bakom oss, vart är barmarken någonstans? Snö, väck!”

För skidåkare så finns det självklart fortfarande en massa lopp kvar att åka. Och kul för dem att det blev en RIKTIG VINTER™ i år. Träningsmöjligheterna är ju närmast oändliga just nu!

Det har dock blivit mest inomhusidrottande för mig den här veckan. Jag och pappa tog visserligen en så kallad ”apelsintur” på Marnässkogen. Det gick lugnt och fint och var väldigt trivsamt, ända tills jag knäckte skidan. Belaget höll men stommen klarade sig inte lika bra. Spannet fick en minst sagt spännande karaktär som jag ska se om det går att göra nånting åt med lim och silvertejp… Jag tror att jag där och då satte punkt för skidsäsongen men pappa tjålade om att skejta på skaren uppe i Gyllbergen så småningom. Jojo. Skejt var ju sånt där jag testade lite på Nattvasan förra helgen. Visst.

 

En situation på jobbet ledde till att jag fick åta mig mer ansvar och lite andra uppgifter den här veckan. Jag överdriver inte när jag säger att jag var väldigt stressad  större delar av dagarna och när jag kom hem var jag så trött att jag inte orkade så mycket mer. Var orolig för att bli sjuk igen också så det fanns ingen mening med att pusha träningen i onödan. På onsdagskvällen gick jag och Karin gick på bio och såg Tårtgeneralen (bra film).

Sen har jag såklart övningskört lite, ett par gånger med Karin och två lektioner med min norska trafikskolelärare Henrik. Med den senare fick jag öva på bland annat backparkering och backa runt hörn. Det gick skitdåligt. Alla snöhögar som ligger överallt gör det inte lättare men så får jag såklart skylla mig själv; det går ju att ta körkort på sommaren. Jag har bara skjutit upp det i tio år.

111

Jag måste säga att jag blir allt mer och mer imponerad av folk som kör bil. Jag tycker det är nog med alla yttre faktorer som finns, men sen måste man ju räkna in förarens status också. Stressen jag hade känt på jobbet under veckan påverkade antagligen min körning ganska mycket för jag hade svårt att hålla lugnet. Och dåligt humör var jag på också. Motorstopp på motorstopp och dålig koll. Inte bra.

Nu i helgen har jag varit piggare så det var nog bra att jag hade is i magen under första halvan av veckan. Ständigt en balansgång så här års.

Löpningen flyter på bra tycker jag, om man bortser från en lite öm (och bekant) känsla på utsidan av knät. Detta är nånting jag bråkat med sen hösten 2012 så jag vet på ett ungefär vad jag behöver göra. Så än så länge inte någon panik. Vill inte halka dit på löparknät igen.

Jag har, förutom lite lugn distans, också rivit av ett intervallpass om 8×1000m samt ett ”bricklöp” i direkt anslutning till långspinning. Jag har inte börjat träna riktigt disciplinerat än men har ändå skrivit en grov plan som sträcker sig fram till årets första mil. Denna vecka hamnade jag en halv kilometer över planerad distans.  23,5km utomhus och 21km på band. Aim small, miss small.

 

Förhoppningsvis kommer en liten vårform titta fram om en månad, som med lite kärlek och härdning kommer blomma ut till någonting fint senare på säsongen.

Utöver det så har jag stått lite på crosstrainern och gjort några styrkeövningar för mage, säte samt lår. Inte så mycket men alltid nåt. Oerhört tråkigt men ändå en liten uppoffring om jag slipper skador

 

Total träningstid uppgick till 8:22h. Lite mindre än vad jag hade tänkt mig, men absolut godkänt. Är man sjuk så blir det ju noll träning. Utöver mina 44,5km löpning så blev det lite mer än tre timmar inomhuscykling, dryga timmen på crosstrainern, 8km lugn skidåkning i skogen och en halvtimme styrketräning. Fråga mig bara inte ur det går med simningen…

Avslutade veckan med årsmöte för cykelklubben, där jag var med som representant för den nyligen uppvaknade triathlonsektionen. Blir ett spännande år för klubben!

Tankar inför den kommande veckan är att övningsköra mer och att fortsätta enligt planen vad gäller löpningen. Det ser nämligen ut som att mina intervallpass kommer behöver förläggas på löpband ett tag till då det verkar bli mer snö. Åtminstone kräksnöade det när jag cyklade hem från gymmet för en timme sedan. Och kallare kommer det bli också. Winter is coming.

En reaktion på ”Det våras för vintern

  1. Det där med knät, fick jag känna på efter ett slirigt Snöpass. Drog på en tejp under knäskålen och det funkade. Lite extrastöd i de dåliga löpunderlaget….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s