Antiklimax

Inser att det faktiskt inte blev någonting skrivet igår. Jag brukar ju skriva på söndagar, men jag var helt enkelt för trött. Idag har jag varit hemma från jobbet på grund av sjukdom. På ett sätt skönt att inte behöva fundera, den här gången var det solklart att stanna hemma. Tänkte börja skriva tidigare, men då var det också herrarnas klassiska femmil på TV:n.

Jag får rekapitulera den föregående veckan nu istället. Tänkte plantera lite frön, men jag blev trött bara av att gå och hämta snyt-papper så jag får ta det imorgon istället.
————
Under måndagen blev det ett spinningpass lett av Emma. Det gick skitdåligt. Benen var inte med i matchen och pulsen pendlade mellan 110-180 slag. Den tokrusade eller störtdök om vartannat och som vanligt blev jag orolig för diverse hjärtfel. Förmodligen börjar pulsbandet bli gammalt och slitet. Inte så konstigt i och för sig, med tanke på hur många gånger mitt hjärta slagit i zon5-puls mot sensorplattorna på insidan av bandet. Efter spinningen tog jag cykeln (min vanliga, inte spinningvarianten) ner till sjön och rekade cykelbanan där jag brukar köra min tusenmetersintervaller. Tyvärr  för mycket is fortfarande, men med veckans lovade väder kunde det inte dröja så länge.

Jag avslutade ju förra inlägget på en lite dyster ton när jag skrev lite om min övningskörning. Nu gick spinningpasset förvisso ruttet men innan dess hade jag haft en framgångsrik körlektion med norrmannen Henrik och då drog jag till med mitt livs första fickparkering! Det ni!

På tisdagen fick jag verkligen slita mig igenom dagens inplanerade pass på löpbandet. Nu vill jag ogärna vara den som är den men det är rätt tungt att ha två starkt parfymstinkande personer bredvid sig. Brukar inte vara särskilt känslig för lukter annars, men det blir väl en viss skillnad när andningen sker på hög frekvens. Tung känsla överlag på passet och lite illamående men klarade det enligt plan.

På onsdagen tog jag vilodag för att ta höjd för eventuell skit i kroppen. Dessutom hade jag 3:30h teoretisk riskutbildning inbokad på körskolan så det var ändå ganska ont om tid att träna på. Bokade in halkbana och av bara farten råkade jag även boka in teoriprov och uppkörning. Hjälp, hur ska detta gå!? Jag är inte särskilt orolig över teorin. Det är körningen jag har problem med.

På torsdagen tog jag en ny körlektion direkt efter jobbet. Gick helt okej men inte mer. Den slitna känslan från onsdagen var helt borta så nu var det dags att träna igen!

Hem snabbt för en kaffe och därefter möta upp Jocke för lite intervaller. Vi bestämde oss för att ta det lite försiktigt med antalet intervaller iochmed att ingen av oss kört hårt på asfalt sen i höstas.

20180322_171040

Detta har jag längtat efter.

Därför fick det bli  4×1000m i överfart med en minuts ståvila. Med facit i hand blev det mitt bästa (och hårdaste) träningspass sen i somras när jag och Erik Petersson körde tusingar på Hillängens tartan. Jag höll dem jämna och snabba, alla mellan 3:08,1 och 3:08,8.

Även om det bara var fyra stycken intervaller så ser jag detta som något slags kvitto på en framväxande form. Jag hade ju inte ens draghjälp liksom! Nu återstår bara hybrisen och sen är jag redo för tävling.

Efter torsdagen gick det utför. Helt otroligt trött under hela fredagen. Som tur var så var det pilates och inte tung styrketräning på friskvårdstimmen. (OBS, svinjobbigt ändå)

Mer övningskörning direkt efter jobbet där jag mellan Blötberget och Klenshyttan hetsades av en driftande Volvo-raggare. Därefter musikquiz på BK som mitt lag vann med en poängs marginal mot tvåan.

20180323_170150

Johannes redo för att förgöra övriga lag

Sov hela lördagsförmiddagen och vaknade med taggtråd och igelkottar i halsen. Hjälpte till att bära lite möbler och sånt åt en kompis som flyttade. Helt tvärslut blev jag såklart.
Övningskörde på kvällen och kraschade i säng.

Mötte upp med Jocke halv åtta igår morse för att åka till årets första löptävling, den här gången Varvetmilen i Örebro. Planen var såklart att jag också skulle springa men det går ju inte med halsont. Jocke hade som mål att springa på ungefär 43 minuter, vilket skulle ge honom en plats i startgrupp 3 på Göteborgsvarvet i maj.

20180325_083829

Nödladdning med nitrater (se rödbetssalladen) i Guldsmedshyttan.

På plats så träffade jag på lite kända ansikten. Stod länge och pratade med Åsa och Senad från Fagersta. Åsa hade vunnit Nora maraton helgen innan så hon skulle liksom jag stå på sidan och heja fram de andra. BG Nilensjö var också där, men han skulle inte springa milen, han var i Örebro för att plocka skalper i Marsspelen, och denna dag var det 3000m (start prick 12:56) på programmet. Jag hann även hälsa på de starka hemmalöparna David Berg, Andreas Ingberg och Erik Anfält innan starten gick. För de två senare var detta kanske ett av de sista hårdare passen inför Rotterdam marathon som går 8 april. Det ska bli mycket spännande att se vad herrarna kommer åstadkomma.

20180325_110105

Även om han snart skulle tävla själv så kunde inte BG hålla sig från att se starten av Varvetmilen. Han tog för övrigt silver i veteranklassen på 3000m med sina 10:18,06, riktigt Bra Gjort!

Det var en fin dag vi bjudits på. Lite blåsig kanske men i övrigt väldigt fint väder. När starten gått så gick jag och Åsa och ställde oss på ett soligt ställe där löparna skulle passera flera gånger. Ovant för mig att stå vid sidan, men med solglasögon och kaffetermos så kunde jag ändå finna tjusning i denna supportersöndag.
Erik Anfält tog förstås en betryggande ledning i herrklassen, som han sedan utökade under hela loppet. Ingberg som bara var en vecka ur sjukdomsträsket leverade stabilt, med en rejäl negativ split (andra halvan snabbare än första) och hamnade på en fjärdeplats.

20180325_111619

Anfält i ensam majestät efter dryga 4km, i mål på 32:51

20180325_111728

Per Englund och Andreas Ingberg sprang ihop första varvet, innan den sistnämnde ökade tempot. Herrarna kom i mål på snabba 36:28 respektive 35:18

Hur gick det för Jocke då? Jo, han såg lite trött ut efter 4km, men han kom i mål på mycket fina 41:23, vilket är nytt personbästa på distansen med 51 sekunder (från Startmilen i fjol) och den tiden räcker nätt och jämnt till att få starta i startgrupp 2 på Göteborgsvarvet, givet att jag tolkat seedningstabellen rätt. Hur kul som helst! Jag gissar att han kunde gjort det 15-20s snabbare om han ställt sig lite längre fram innan starten, för det var ganska trångt. Dock är det inte säkert att jag har rätt, ibland är det bra att man ”tvingas” springa lite långsammare i början. Vi får helt enkelt se om två veckor då det är dags igen!

20180325_114415

En lätt illamående men supernöjd Jocke som just persat på milen

Sammanfattningen av min egen träning görs snabbt och enkelt. 3:36 timmar fördelat på fyra pass:

  • 12km löpning på band och 10km utomhus.
  • Lite mer än en timme spinning.
  • Ett pilatespass på trekvart.

Jag hoppas på snabbt tillfrisknande så att jag kan fortsätta förbereda mig för min första tävling. Nu börjar det ju snart. Min väg mot #körkortinnanstadsloppet har i alla fall gått bättre den här veckan. All teori som körskolan vill att jag ska klara av på elevcentralen.se har jag grejat. Riskettan är gjord och halkbanan är inbokad. Jag har kört ganska mycket. Två lektioner med körskolan och fyra gånger med Karin, varav två längre körningar och en med extra fokus på stadskörning. Kanske är detta möjligt ändå?

20180326_165955 - Copy

Med lite större självförtroende kör vi vidare in i en bättre årstid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s