Ryktet om min död är starkt överdrivet

2019 skriver vi nu.
Tjuguhundraarton blev rätt hyfsat även om jag fick slopa många av de mål jag satt upp i löpningen.

Jag klarade dock två andra mål i löpningen. Dels ville jag genomföra Idre Fjällmarathons långa bana som nätt och jämt är en ultra med sina 45km. Jag hade också ett outtalat mål om att komma bland de fem främsta. Men sånt är såklart vanskligt, det hänger väldigt mycket på vem som dyker upp. Nu var det i alla fall bara tre jätteduktiga orienterare som var före mig så det är jag otroligt nöjd över.

fb_img_1535228310334

Foto från halvvägspasseringen på fjällmaran i somras. Mörk i sinnet.

De tidsbaserade målen, alltså de som slopades var bland annat sub33 på milen, sub75 på halvmaran och att komma närmre 1:50 på Lidingöloppet. Men sånt kräver en HEL DEL bra träning.

Blev så jävla dålig där i början på våren. Inte skadad eller så men kortfattat: mindre stress = bra. Jag arbetar på det… och målen finns ju kvar till kommande år.

Jag kom ändå igång och hade en bra sommar. Skaffade starkare cykelben än tidigare. Jag vågade inte träna hård löpning (det sparade jag istället till tävling). Till slut, nån gång under sensommaren, ådrog jag mig ändå en slags krämpa. En rätt fjantig sådan också. Stortån gör svinont! Eller ja, leden. Eller ligamenten. Kanske senorna. Det är i alla fall inte gikt. Ignorerade det såklart i början. Det gick ju att springa ändå!

Total träningsvila de första tre veckorna i oktober. Blev dyngförkyld några dagar efter Lidingöloppet så tänkte att tån kunde passa på att bli bättre när jag ändå inte tränade nånting. Icke. I november blev outhärdligt (och svårt att gå normalt) så då besökte jag Henrik, min go-to-fysioterapeut som sa: ”Det är tur du gillar alternativträning”.

Det händer att man testar. En gång var eller varannan vecka. Dumt, men vafan.
Har kört några lugna men jäkligt fina stigfinnarpass i sällskap av lika fina kompisar.


Sen kommer, som kanske ni också märkt, ”De femtioelva förkylningarnas tid”.
Tydligen omöjligt att ducka för. Folk går ju också hellre till arbetet än att ta en karensdag. Förståeligt, men tråkigt för en annan som verkar fungera som flugpapper för basiluskerna. Det har blivit många ofrivilliga vilodagar, men nyligen har jag haft lite mer flyt.

Årets första vecka inleddes med det föregående årets sista dag. I måndags åkte jag och Sigge till Nora för att springa Sylvesterloppet i Nora. Det var sjätte gången för mig, ändå sprang jag fel på ett ställe. Jag var inte ensam om att göra det, men likväl pinsamt. Det blev någonstans mellan 250-300m extra löpning så jag och de andra slapp bli diskade. Jag inbillar mig (utifrån mitt snittempo) att jag skulle slagit mitt tidigare PB på banan om jag inte sprungit fel. Jag fick ge upp kampen om förstaplatsen 8km in. Junisen Melker Forsberg gjorde en liten fartökning ut ur Gyttorp och mina ben började varsla om plötslig muskeldöd.

Jag kanske ska nämna att Martin Regborn och de andra supersnabbingarna inte var på plats, därför var det i år lite lättare för en annan att få en framskjuten placering. Är för övrigt sjukt nöjd med mina nya (vinter)löparskor. Hade riktigt bra grepp under hela loppet. De lär ju inte slitas så mycket den där säsongen dock.

Utöver löpningen i måndags så har jag cyklat en massa. Eller… imiterat cykling i alla fall och det har skett inomhus. På trainer och framför tvn. Zwift är skoj! Cyklar hellre utomhus såklart, men jag har ingen cykel för denna årstid och detta slår åtminstone spinning. Och efter Sylvesterloppet har jag haft förbannat jävla ont i stortån så löpning har varit lite uteslutet.

Jag köpte en begagnad trainer för en månad sen och har lärt mig att hatälska den. Den låter typ som en industridammsugare också… Igår fick den (och grannarnas öron) vila, för Emma och Simon bjöd upp till tretimmarsspinning nere på gymmet. Schwettfest!

Jag planerar inte mina veckor särskilt mycket just nu, men är glad för varje kvart jag får vara frisk. Kroppen och ”hövvet” känns lite svajigt så jag lägger hellre till pass än att ställa in.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s