TDZ och kalciumhypoklorit

Ännu en vecka i bagaget. Jag har fortsatt cykla inomhus framför TV:n. Inte lika många virtuella mil som förra veckan förvisso, men några pass har det blivit. Just nu pågår Tour de Zwift som består av nio olika etapper spridda över de banor/världar som finns i Zwift.

tdz2

z

Den här veckan klarades etapp 3 och 4 av. Platt cykling i vansinnestempo och sen avslutning i uppförsbacke… På riktigt, hur kul som helst (och väldigt vidrigt om man vill)! De här Leroy Jenkins-tendenserna jag har haft tidigare börjar slipas bort. Jag lär mig sakteliga hur jag ska bete mig för att inte bränna alla tändstickor på en gång och vilja bryta innan vi nått halvvägs. Och det är ju lite positivt.  Lördagens rullpass framför världscupssändningen från damernas sprint i Dresden avslutades på bästa sätt. Jag skrek högt och började nästan böla när trippeln var ett faktum!

Efteråt stack jag och Nordde ut på en skitsnackarrunda så man kunde lugna nerverna lite. Det var veckans sista pass. Men förutom det då?

 

I måndags kväll dök jag för första gången på ett år upp på en mastersträff i simhallen. Körde egen serie på passet bestående enarmsövningar (främst Demont) och därefter 6×250m. Känslan var bedrövlig. Efter Mora triathlon simmade jag ingenting förrän i mitten på december igen. Hann köra några distanspass innan jag blev förkyld.

Men nu är jag kanske igång igen!? (*superjinx*)

Sex simpass på sju dagar i alla fall. Inga långa pass alls (2000-2250m) men det kommer sen. Några kompisar simmade test på 400m i torsdags morse så då passade jag på att göra det på kvällen. Jag har aldrig gjort det förut så det var väl lika bra att skaffa mig en baseline att jämföra mot senare.

400m

Längderna varierar rätt mycket i tid. Hundringarna på 1:24,2 / 1:25,4 / 1:31,2 / 1:26. och snittet blev 1:26,5/100m.

Som synes så öppnade jag för hårt och fick sota för det rejält efter halva. Jag har heller inte orkat lära mig voltvändning så det blir lite vad det blir. Jag är väldigt nöjd med tiden för att inte ha simmat mer än vad jag gjort, fast självklart bör den kapas ner en hel del. Jag tänker (måhända övermodigt) att jag borde kunna förbättra snittempot till 1:20/100m, men det lär väl visa sig. Känner mig inte ett dugg stressad i alla fall, det är ju jättelång tid kvar till närmsta triathlontävling (oavsett vilken det blir).

Idag har jag inte tränat någonting utan mer ägnat mig åt sysslor i människokläder. Tvättstugan från tidig morgon, återvinning och disk. Gjort två rejäla storkok för att spara tid under den kommande veckan. Blir dessutom mindre grejer att diska och sannolikt färre besök på mataffären så det är rätt skönt. En stor gryta med chili och två rågade ugnsformar med kasslergratäng. Bör räcka en stund. Annars finns det gädda och regnbåge i frysen. Några potäter på det.

Hade egentligen tänkt sticka till simhallen en halvtimme nu på eftermiddan, men blev så trött att det råkade bli en 90min lång gubblur™ på soffan istället. När jag vaknade så stack det lite i halsen också.

Jahapp. Dags igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s