Tiden går fort när man lyssnar på OS

Vilken vecka va!? Har haft möjlighet att kunna lyssna ganska mycket på radio(sporten) på jobbet och JÄKLAR vad spännande det varit. Och vilka duktiga idrottare vi har i vårt land! Föga förvånande så är det damerna som överlevererar. Får hoppas att det snart släpper för herrarna också.

Den här veckan har jag kommit igång på riktigt med ”Körkort innan stadsloppet”-projektet, utmaningen jag fick av Tobias Wångmar och Mattias Johansson på Gösta Samuelsson Bil. I mina veckosummeringar brukar jag redovisa hur min träning har sett ut, och då borde även sånt här få plats. Såatte…

received_10155663888131773

They see me rollin… they be hatin’

Två körlektioner har jag tagit, varav en med en norrman vid namn Hendrik. Vi pratade för fridens skull inte om OS. Jag tycker körningen har gått okej för en som övningskört typ 15 gånger på 10 år. Det säger ju inte så mycket men än så länge inga offer i trafiken på grund av mig och så ska det också förbli. Jag har också övningskört lite privat med Karin. Mest korta transportvändor men alltid något. Teorin studerar jag lite avslappnat mellan rasterna på jobbet. Då kan mina kollegor vara med och resonera också om de vill.

Den andra träningen då? Jag måste säga att jag på allvar trodde det var något fel på mig under första halvan av veckan. Jag var så full av energi! Det kanske kan verka som att det är normalläge för mig, men så är inte fallet. Jag är ofta ganska trött. Och lat. Dock har jag ganska bra träningsmoral. Och jag gjorde allt möjligt! Varenda muskel användes.

Ett lugnt men backbetonat distanspass med Mötesplats löpning inledde veckan.
Det är inte ofta jag är med på de gemensamma träningarna längre, men det är tack vare den här gruppen som jag började träna löpning regelbundet. En riktigt fin gemenskap som jag kan rekommendera!

20180212_175423

Do not go gentle into that good night

Tisdagen blev väldigt mycket gott och blandat. Spretigt skulle man kunna säga. Stakmaskinen var upptagen på lunchen så det fick bli lite rodd istället. Efter jobbet och under kvällen fick jag till alla triathlongrenar. Lite snabba femhundringar i bassängen efter jobbet och spinningpass med cykelklubben på kvällen med efterföljande bricklöp. Temat för spinningpasset var Gasenberget up-hill. Min hemmatävling skulle man kunna säga. Loppet brukar gå första onsdagen i juli varje år där cyklisterna får starta 10 minuter före löpklassen. Jag har sprungit loppet många gånger och faktiskt vunnit en gång. Jag har kommit tvåa vid två tillfällen och då har jag fått stordäng. Först av Magnus Hansson och i somras av Erik Petersson. Kanske borde man testa på MTB någon gång i sommar? Hursomhelst, jag lyckades kräma ur en hel del ur mina stackars skånkar under detta spinningpass, titta bara på pulskurvan nedan.

 


På onsdagen snurrade jag några varv på Hagvallen, Norrbärke skidklubbs eminenta bana (som jag körde en skimara på för några veckor sedan). På mitt andra varv så fick jag sällskap av Niklas Björklund som gick som en furie uppför backarna. Tydligen så gjorde han lite impulser inför långloppet Jizerská i Tjeckien som gick av stapeln idag (söndag). Riktigt skoj att försöka hänga på!

20180214_180245

Norrbärke SK:s nya fina klubbstuga intill Hagvallens spårcentral

Den där överskottsenergin som präglade de första dagarna försvann så småningom. Det kan ha varit så att jag utnyttjade den till max för på torsdagen var jag helt sopslut. Möjligen hade det varit lite stressigt på jobbet men samtidigt går det ju bacillusker överallt så man får vara lite på sin vakt. Ställde in det hårda simpasset och körde ett väldigt lugnt löppass istället. Såg till att ligga kvar i pulszon 2 för att inte stressa kroppen för mycket, men ändå få blodcirkulationen. Utöver det VVV-metoden. Vatten-Vitaminer-Vila.

Jag mådde bättre på fredagen  så jag kunde göra mina två planerade pass; kettlebellbaserad styrka på friskvårdstimmen och intervaller på löpbandet efter jobbet. Inga krusiduller: 8×1000m i (för säsongen tänkt) miltempo med halvlång vila, 90s.

20180216_155223
Jobbigt, men kul! Under uppvärmningen tjötade jag lite med Jenny som sprang på bandet bredvid. När intervallerna satte igång blev jag inte lika pratglad.

Helgen fortsatte med lite trög men solig skidåkning på lördagen

20180217_105437

Jäkligt fint på Grotfallet när solen ligger på.

Otroligt tungt! Tanken var åtminstone 30km men fick avbryta efter 21km.
Slickade såren genom en kort övningskörningstur till svärföräldrarna som bullade upp med massa fika.

Ett rejält långpass med Daniel i snöyran fick avsluta denna vecka. Det gick ganska bra, om man bortser från ett trist vägval början som tog oss längs 3km MJUKA skoterspår.

 


Nedan kommer lite siffror över veckan. Rakt av.

Tidsåtgång: 13:29h

Löpning:
82km (varav 63km ute + 19km på band)
Spinning: 2:11h
Rodd: 5km
Simning: 2km
Crosstrainer: 6km
Styrka: 1:02min
Skidor: 36km

Nästa vecka blir förmodligen lugnare. Snart är Vasaloppsveckan här så jag inte gärna bli sjuk. Eller alltså, det vill man ju aldrig men ni fattar. Imorgon har jag en ny körlektion med norrmannen. Har han någon självbevarelsedrift så nämner han inte stafetterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s